Избрани Новини

Община Благоевград получи наградата на фондация "ПроСпорт“ за 2015

Призът се връчва за развитие на доброволчеството в подкрепа на спорта за хората с увреждания

Община Благоевград получи наградата на фондация „ПроСпорт“ за 2015 година в категория „Община“. Призът се връчва в партньорство със Спешъл Олимпикс България за развитие на доброволчеството, в подкрепа на спорта за хората с увреждания. Наградите бяха раздадени  в музея на спорта в националния стадион „Васил Левски“. Определени бяха няколко  категории: „Гражданска организация“, „Училище“, „Университет“, „Спортна организация“, „Държавна институция“, „Корпоративен партньор“, „Доброволец“, „Медия“, „Община“ и „Треньор“.

Благоевград получи приз именно в категория „Община“ за добри условия и грижа към хората с увреждания. В секцията бяха номинирани още общините Сопот и Варна. 

В резултат на усилията на екипа „Камбитов“ за подобряване и усъвършенстване на грижата за хора в неравностойно положение бяха открити три комплекса за социални услуги, в последните години бяха реализирани и множество проекти в социалната сфера.

Община Благоевград продължава да следва тази политика, като сред приоритетите са разработване и предоставяне на набор социални услуги,  обучение на деца и млади хора за самостоятелен живот и пълноценна интеграция в обществото, както и коригиране на негативни поведенчески модели, семейно консултиране и реинтеграция на деца, напускащи специализираните институции. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов