Избрани Новини

Кристияна Генова е "Рицар на добрата воля“ в Кюстендил

Званието се присъжда на най-активните доброволци

Званието "Рицар на добрата воля” в Кюстендил беше връчено по традиция за трета поредна година по повод 5 декември - Международния ден на доброволеца, предаде БНР. Званието се присъжда на най-активните доброволци във всички центрове на Националния алианс за работа с доброволци, съобщиха от центъра за работа с доброволци към сдружение "Партньори - Кюстендил". 

С приза за 2015 година бе удостоена Кристияна Генова, дванайсетокласничка от Езиковата гимназия "Д-р Петър Берон” в града. Носителката му е номинирана и избрана за цялостния си принос към дейността на центъра, към училищните инициативи, за нейното добротворчество, милосърдие, за развитието на таланта си в театралното изкуство, за своята безрезервност да бъде полезна на другите. Кристияна сподели, че за нея е удоволствие да бъде доброволец. Тя  посочи, че за нея това е изживяване, което е несравнимо с друго, че е преживяла невероятни емоции и пожелава на повече младежи да се докоснат до магията на доброволчеството. Миналогодишният носител на званието "Рицар на добрата воля” Мелина Попова посвети в звание новия рицар и й пожела да бъде доброволец за цял живот.

Центърът за работа с доброволци обединява младежи от всички гимназии в града, доброволци, работещи в различни сфери, но обединени от идеята да са полезни на града и хората в нужда. Доброволците участват активно в проекти, общински форуми, в грижата за хората в неравностойно положение. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов