Избрани Новини

Ученици представиха новогодишните традиции по света в Благоевград

Изложабта може да бъде разгледана във фоайето на общината

Новогодишните традиции по света бяха представени от ученици и учители от СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ във фоайето на Община Благоевград. Възпитаници на гимназията разказаха любопитни факти, обичаи и традиции, свързани с изпращане на старата и посрещане на новата година в различните държави.

Инциаитивата се организира във връзка със 70 години от основаването на ООН и 60 години от присъединяването на България към световната организация. На партера на Общината са подредени и постери, на които са поместени рисунки с коледни мотиви и информация за празника на различни места по света. За събитието в Благоевград пристигнаха гости от САЩ, Русия, Южна Корея, Виатнам.

Ученици, преоблечени в индийски одежди, представиха традиционни за страната обичаи.  "Благодаря на Община Благоевград за съдействието и помощта, която ни оказаха и без които инициативата нямаше да бъде факт. За нас е чест да представим нещата, изработени от нашите ученици и учители, именно тук във фоайето на Община Благоевград“, каза директорът на СОУИЧЕ Катя Марчева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов