Избрани Новини

Кметът Апостолов награди младите таланти на Симитли

Спортист №1 е Димитър Грозданов

На специална церемония за втора поредна година Община Симитли отдаде необходимата признателност към труда и успехите на младите спортисти.

Спортист номер едно на община Симитли за 2015 година  стана малкият шампион на Симитли Димитър Грозданов, носител на много златни и сребърни медали и купи, участвал в републикански, балкански и европейски шампионати по мотокрос, вицешампион в крайното класиране за 2015 год. в Републиканския шампионат, източно-европейски шампион, на когото Симитли възлага много големи надежди в мотокроса. Подгласници на Грозданов станаха шахматистите Стефани и Алекс Костеви, които заеха съответно 2-ро и 3-то място в класирането. Четвъртото място бе за футболиста на "Септември" Атанас Петров „Юноши – младша възраст”, а петото за Лъчезар Дафков – футболист „Юноши – старша възраст”.
Кметът Апостол Апостолов връчи отличия на изявените деца на общината, на спортните клубове и танцовите ансамбли.
Награждаването започна с връчване на плакети за отлични постижения на талантите. Полина Деничина – 10-годишна, състезател по плуване, спечелила бронзов медал на състезание „Шампион” България, сребърен медал от състезание в Бурса - Турция и сребърен медал в Македония. Георги  Андреев - 13-годишен, сребърен медалист на балканско състезание по плуване в Гърция. Симона Митревска - 10-годишна, три златни медала, 5 сребърни от международни състезания в дисциплините 50,100 и 200 метра плуване бруст. Димитър Атанасов - 11-годишен, най-талантливият шахматист от 50-те ученици на Кирил Николов. Любомир Атанасов –16-годишен, републикански шампион по лека атлетика 400 м гладко бягане.
Футболът винаги е бил неизменна част от ежедневието на симитличани, затова и талантливите деца в този спорт бяха наградени с плакети.
Специален плакет „За упоритост и спортен хъс” бе връчен на Георги Зографски, момче, което може да бъде за пример не само на своите връстници, но и на всички възрастни със своята воля, упоритост и постоянство и спортен хъс, момче, което не спира да тренира и да живее заради спорта.

Плакети „За утвърждаване и популяризиране на община Симитли” бяха връчени на
Детски спортен клуб „Малки Шампиони” с треньори Георги Стоянов и Мария Зулямска, мажоретен състав „Дъгица” и балет „Дъга” с ръководител Мария Дюлгерска, Танцов ансамбъл „Св. Климент Охридски” гр. Симитли с ръководител Кирил Бельов, Представителен танцов ансамбъл „Веселие” с ръководител Любомир Марянски. Специален плакет за спортна журналистика бе връчен на Кирил Памуклийски, спортен журналист в „Канал 3”, който е роден и израснал в Симитли.
С богата танцова програма бяха поздравени талантливите деца на Симитли. За завършек на церемонията спортен клуб „Малки шампиони” изиграха демонстративна футболна среща.
„Горд съм с децата на Симитли, горд съм, че всички ние възпитаваме в децата си спортен дух и желание за развитие. Благодаря на всички вас, родители и треньори, че продължавате развитието на децата на Симитли”, каза кметът Апостолов.

2015г. бе изключително успешна  за община Симитли. През тази година бе открит изцяло обновения  спортен комплекс в Крупник. Бяха открити нови спортни площадки  и игрища в с. Полето, с. Полена, в района на плажа в Симитли и други. Изцяло промени облика си и стадион „Септември” с новоизградената спортна зала,  административна сграда, плувен басейн, футболно игрище. Нов плувен басейн бе изграден и в ОДЗ „Радост”, където може би ще започнат кариерата си бъдещи плувни звезди като треньорите по плуване Спаска  Митревска и Ботьо Трендафилов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов