Избрани Новини

Укрепват свличащ се път при Бобов дол

Пътят от миньорския град до областния център беше откъснат напълно

40 метра подпорна стена се изгражда при старо свлачище до пътя Кюстендил-Бобов дол при с. Бабино, където пътят от миньорския град до областния център беше откъснат напълно, казаха от областното Пътно управление в Кюстендил, цитирани от "Труд".

Заради въгледобива теренът непрекъснато се смъква. Миналата зима беше изграден 110 м. авариен баластриран обиколен път, където коли и автобуси минаваха "пълзешком". От седмица-две на трасето се вкопават на 15-20 м палети, над тях се изгражда 1,5-метрова бетонна стена. Екипът работил до Нова година, заради снеговалежа работата обаче е спряна. Дори шефът на фирмата изпълнител от Дупница Цветан Цветанов се качил на фодромата, за да се ускори работата на обекта, разказаха очевидци.

Свлачището при Бабино напредва с 15-20 см за денонощие - така е всяка зима и пролет. Укрепването на терена трябва да спре движението на ската, на 500-600 м. под който се добиват въглища и да гарантира проходимост на пътя Бобов дол-Кюстендил, казаха пътни експерти.

 
 

пълно, казаха от областното Пътно управление в Кюстендил.

Заради въгледобива теренът непрекъснато се смъква. Миналата зима беше изграден 110 м. авариен баластриран обиколен път, където коли и автобуси минаваха "пълзешком". От седмица-две на трасето се вкопават на 15-20 м. палети, над тях се изгражда 1,5-метрова бетонна стена. Екипът работил до Нова година, заради снеговалежа работата обаче е спряна. Дори шефът на фирмата изпълнител от Дупница Цветан Цветанов се качил на фодромата, за да се ускори работата на обекта, разказа очевидци.

Свлачището при Бабино напредва с 15-20 см. за денонощие - така е всяка зима и пролет. Укрепването на терена трябва да спре движението на ската, на 500-600 м. под който се добиват въглища, и да гарантира проходимост на пътя Бобов дол-Кюстендил, казаха пътни експерти вчера.

 
 


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов