Избрани Новини

В Седмо училище от Благоевград са реализирани три проекта

Проекта са по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси“"

През миналия оперативен период в училището са реализирани 3 проекта. Това каза за радио ‘‘Фокус’’ Димитър Арабаджиев, директор на VI-o СОУ „Иван Вазов“-Благоевград. Той допълни, че и трите проекта са по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Арабаджиев поясни, че става въпрос за проектите „Включващо обучение“, „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища“ и „Квалификация на педагогическите специалисти“.

Той подчерта, че най-важното, което е постигнато чрез тях, е устойчивост.

"Много е важно, когато се работи по такива проекти и свърши финансирането, работата да продължи.“, добави още директорът. По думите му, училището е успяло да изготви становище, с което да подкрепи проектното предложение на Министерството на образованието и науката, за да продължат да работят по проект „Подкрепа за равен достъп и личностно развитие“.

"Когато европейците финансират дейности по проекти, единственото условие е да има устойчивост, а не като свършат парите да приключи и работата по места, като бенефициенти на тези пари ние трябва да гарантираме това. Успяхме да го направим и сме изградили ресурсен център за децата със специални нужди. Той е оборудван за начало на тази дейност.“, допълни  Арабаджиев. Той прибави, че в училището има нужда от специалисти, които да работят с тези деца и да им окажат подкрепа при интегриране в масовото училище.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов