Избрани Новини

Отлични са възможности за ски в Добринище

В курорта идват туристи предимно от България

Пълна със скиори е ски зоната над Добринище, информира БНТ. Няма свободни места и в 90-те семейни хотела и къщи за гости. В курорта идват туристи предимно от България, заради отличните условия за ски и по-ниските цени от Банско.

Ски зоната се намира на 11 км над Добринище. Пътят е добре почистен, а до съоръженията има  удобен паркинг. В курорта има доста ученически групи, както и туристи от различни краища на страната. Два влека работят на пистата за начинаещи, а по-запалените скиори се качват с лифта до пистите “Безбог 1” и “Безбог 2”.

Инж. Китан Галчев-кмет на Добринище: “Те са добре обработени и всички съоръжения и писти работят в нормални условия за зимата.”

Тихомир: “Чудесни са, за пръв път идваме. Просто е уникално.”

Дневната карта за всички ски съоръжения и писти е 30 лева. За повече дни се правят отстъпки. За ползване само на лифта се плащат 15 лева дневно. Една нощувка в градчето е около 20 лева.

Трима планински спасители дежурят край пистите през седмицата. През уикенда, заради по-голямата посещаемост, към тях се присъединяват и хора от доброволния отряд.

Цветан Пчелин, планински спасител: “Пистата е сравнително добра, снегът е хубав и няма доста работа.”

За в бъдеще тук се надяват да се изгради поне още една писта, която да отговаря на условията за провеждане на състезания за Европейската купа, както и да имат по-модерен лифт с по-голям капацитет.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов