Избрани Новини

Цецка Цачева: ГЕРБ ще има най-голяма полза от предсрочни избори

Но това е недържавническо мислене, допълни Цачева

ГЕРБ ще има най-голяма полза от предсрочни избори, но това е недопустимо за нас, защото би показало едно недържавническо мислене. Ние сме поели голяма отговорност, затова отговорното държавническо поведение е ние да продължим  да работим в интерес на хората. Това каза председателят на 43-тото Народно събрание Цецка Цачева по време на VII-ия Зимен университет на МГЕРБ, който се провежда в Сандански.

"Правителството е стабилно, управлението е стабилно. Работим за пълен мандат, работим да изпълним всички ангажименти, които поехме. Винаги трябва да сме готови да тръгнем на избори – затова структурите трябва да са в добро състояние“, подчерта Цачева.

Цецка Цачева заяви, че отговорността се прехвърля и към МГЕРБ.

"Това предполага много отговорности към вас. Трябва да сте много подготвени – едно са професионалните знания, друго е да имате политическата култура“, обясни тя.

Председателят на парламента бе категоричен, че парламентарният диалог изисква консенсус и адаптиране във всяка ситуация.

"Трябва да отчитаме възможното от невъзможното. За коалиционните ни партньори в лицето на Реформаторския блок бе много важно да застанем зад предложенията им за разделяне на квотите на ВСС. Само ние ги подкрепихме, но се оказа, че 83 плюс 24 прави 107 гласа. Такава политика, на фона на демокрация и пъстър парламент, не може да се провежда“, заяви Цачева.

Цецка Цачева обясни пред младежите от ГЕРБ, че чисто партийният интерес в моменти се бие с държавният интерес. „За мен винаги приоритет е имал държавният интерес“, категорична бе Цачева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов