Избрани Новини

По-рано падат висулките на Скакавишния водопад

Обектът е невероятно атрактивен през цялата зима

Висулките на Скакавишкия водопад, на около 1900 м. надморска височина в Рила, вече падат - при положение, че през целия март други години са били непоклатими, здрави и там редовно търсачи на силни усещания си правили състезания по катерене по висулки и по ледени улеи, казаха планинари през уикенда, съобщава "Груд".

Водите на Кабулска река и отокът от Скакавишкото езеро падат на това място от над 30 м. височина - обектът е невероятно атрактивен през цялата зима. Тази пролет обаче времето е по-топло, водопадът се размръзва и висулките почнали да се смъкват още през февруари, каза природолюбителят и еколог инж. Севделин Атанасов /59 г./, бивш съветник в Кюстендил вчера.

0 градуса измерил вчера, неделя, на хижа "Седемте езера", на 2 196 м височина арендаторът на обекта Павел Танинчев. Все пак по най-високата част на Рила паднал около 10 сантиметра нов сняг. Условията за ски и за сноуборд по Седемте езера са добри и през празничните дни десетки правили спускания по необработени маршрути и през трудни пасажи. Самите езера обаче са сковачи в лед - все още. Не можеш да ги различиш под 1-метровата снежна покривка, каза Танинчев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов