Избрани Новини

Кресна отърва 3 000 лева глоба за мръсни реки

Нарушението на кмета не е категорично доказано

Административният съд в Благоевград отмени глоба от 3000 лева, наложена на община Кресна за непочистени речни корита, информира standartnews.Според магистратите нарушението на кмета не е категорично доказано. Затова отмениха наказателното постановление на Регионалната дирекция по околната среда и водите в областния център.

Санкцията наложил бившият кмет на община Кресна Илиян Кръстев. Екоинспектори установили през април 2015 година, че в речните легла и прилежащите територии на река Брезнишка до вливането й в река Струма и в дерето край с. Долна Градешница има незаконни сметища.

Според проверяващите градоначалникът не е предотвратил изхвърлянето на отпадъци на неразрешени за тази цел места. Той не организирал и почистването на сметищата. Затова му е наложена глоба от 3000 лева.

Според съда обаче не става ясно за какво точно нарушение е ангажирана отговорността на кмета. Магистратите са категорични, че има неясноста по отношение на административното нарушение и отговорността на градоначалника. Заради тези пропуски те обявиха издадения акт за незаконен. Решението е окончателно.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов