Избрани Новини

Чужденци пият вино в уникални еко къщи в Илинденци

Уникално еко селище ще отвори врати за Великден

Уникално еко селище ще отвори врати за Великден в прочутото с хилядите си лозови масиви и чудесно вино село Илинденци. Наши и чужди туристи ще пийват от течния еликсир в къщи, които са направени само от естествени материали. Столичанинът Илия Кутлев, който е роден тук, строи 6 различни по форма постройки – кръгла, елипса, правоъгълна, тип „Охлюв", тип „Осмица" и винарна. Постройките вече са изцяло построени, остава само да се оборудват и да се извършат довършителни работи по двора и оградата.

Преди време 43-годишният бизнесмен спечелил проект по Програмата за развитие на селските райони. Всичко се прави от еко материали – камък от района, глина, слама, дърво. Покривите са с тикли – камък за облицовка.
Целта на Кутлев е да направи нещо атрактивно в родното си населено място. Желанието му е да помогне за тласъка на туризма, да осигури повече гости в Илинденци и да рекламира виното, което се произвежда тук. В шестте еднофамилни къщи има 30 места. В тях гостите ще дегустират напитката на боговете, информира standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов