Избрани Новини

Събират пари за ремонт на дома на беден младеж

Юсеин работи, за да издържа болните си родители

18-годишният Юсеин Джамбазов се труди в дърводелски цех в родното си село Горно Дряново, за да изкарва пари за прехраната на себе си и родителите си, които страдат от тежко психическо заболяване. Самият младеж страда от умствена изостаналост. Наскоро навърши 18 години и напусна Дома за деца, лишени от родителски грижи, в Гоце Делчев.

"Тежка е съдбата му, но не се предава. Ходи и чисти триците в гатера на двама наши съселяни. Изкарва поне за хляба. Имам информация, че най-сетне е минал преглед в ТЕЛК и скоро ще получи първата си пенсия. Домът на семейството е в окаяно състояние, но не мога аз да преценя дали е опасно да живеят там", сподели кметът на гърменското селище Мехмедали Хаджиев.

За нерадостната съдба на младежа съобщи възпитателят в социалното заведение в Гоце Делчев Димитър Бояджиев. Той останал поразен от мизерията в постройката, в която Юсеин живее с родителите си. Пари за ремонт на къщата семейството няма, това е мечтата на момчето.

"Дано се съберат средства, за да може в началото на месец май да стегнем сградата. В селото ни има много строители, които са готови да помогнат доброволно. Само да се осигурят необходимите строителни материали", каза standartnews кметът на Горно Дряново.

Банковата сметка на младежа е:
Юсеин Радулов Джамбазов
BG86FINV91501016713099



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов