Избрани Новини

Ученици от Разлог гостуваха в благоевградско училище /Снимки/

Състезание по информационни технологии събра малчуганите

За осма поредна година VIII СОУ „Арсени Костенцев“ в Благоевград бе домакин на областно състезание по информационни технологии. В състезанието взеха участие ученици от 1 до 4 клас от всички общини на област Благоевград.

Темата, по  която децата представиха своите идеи, бе „Приказният свят на Андерсен“. В свои проекти те показаха образите на героите от приказките на Ханс Кристиан Андерсен под формата на рисунки.  

Състезанието се проведе в два етапа, като учениците бяха разделени в групи от 1-ви до 4-ти  клас.  Между отделните етапи на състезанието бяха организирани игри, изработване на пост за всяко училище на тема „ Сговорна дружина, планина повдига’’. 

Оценяването в състезанието бе за отделни класове, както и индивидуално оценяване за техническа сложност и прецизно изпълнение. Наградите- принтер, флаш памет и компютърни мишки, бяха осигурени от домакините от средното общообразователно училище, издатели на учебници и учебни помагала, Югозападния университет в Благоевград. 

ОУ „Никола Парапунов“ участва в състезанието за втора година. Проекти по темата представиха учениците Александра Крънчева от 1 "а" клас Йоана Вълканова, от 2 "б" Владимира Елчинова, от 3 "б" и Благовест Гьошев от  4 "б" клас, с ръководител  г-жа П. Цуцуманова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов