Избрани Новини

В Тервел започва санирането на още четири блока

По националната програма

В Тервел започва обновяването на още четири жилищни блока по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, съобщават от общината.
Ще бъде подобрена средата за обитаване в блоковете с номера 4 и 5 в жилищния комплекс "Изгрев" с финансов ресурс от около 904 000 лева. Едната сграда е с 36 апартамента и разгърната площ над 2600 квадратни метра, а другата - с 45 жилища и близо 3700 квадратни метра застроена площ. Общината вече обяви обществена поръчка за изготвяне на технически проекти и за строително-ремонтните работи. Предвижда се внедряване на енергоспестяващи мерки, ремонт на покривите и фасадите, освежаване на стълбищните клетки, като кметската управа изисква в дейностите да бъдат включени поне четирима безработни от общината. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 9 май.

В жилищния комплекс "Изгрев" ще бъдат санирани и блоковете с номера 2 и 11, за които на 27 април ще бъдат отворени офертите за инвестиционен контрол.
Тервел е сред общините в област Добрич с най-много регистрирани сдружения на собственици - 23. Между общината и сдруженията са сключени 19 договора, според данни на областната управа. Два жилищни блока в квартал "Изгрев" вече са санирани по националната програма и са въведени в експлоатация.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов