Избрани Новини

Студенти обсъдиха начините на превенция на трафика на хора

Над 27 000 000 са жертвите на трафик по света днес

Студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“-Благоевград участваха в информационна среща  с цел превенция на трафика на хора, предаде БНР. Срещата се организира от местната комисия за борба с трафика на хора в Благоевград съвместно с Кариерния център на висшето училище.

Целта на срещата бе да се привлече вниманието на студентите върху проблемите, свързани с трафика на хора, да се повиши тяхната информираност за този вид престъпление.

България е една от двете основни страни, „изнасящи“ жертви за Европейския съюз - всяка година стотици българи стават жертва на съвременното робство. Над една трета от всички сексуално експлоатирани жени в ЕС идват от България или Румъния. По различни оценки тяхното нещастие генерира годишен приход от над 800 милиона евро за българската организирана престъпност.

Над 27 000 000 са жертвите на трафик по света днес. Това без съмнение е най-големият брой роби в човешката история, като 80% от тях са жени и деца. Трафикът на хора е втората по големина престъпна индустрия в света след търговията с наркотици, с печалба от над 32 милиарда долара на година.

Любка Митева, секретар на Комисията за борба с трафик на хора в Благоевград, направи презентация на тема „Трафикът на хора – рискове и последствия“.

Филмът „Кръстопът“, създаден от студенти от специалността “Кинонежисура“ в университета,  предизвика интереса на участниците в срещата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов