Избрани Новини

Три постановки гледаме в третия ден на "Тара-ра-бумбия"

С "За хората и магьосниците” започва маратона

С „За хората и магьосниците” започва третият фестивален ден от Територията за млад театър- „Тара-ра-бумбия”. Постановката  е на режисьора Георги Тошев и започва днес от 15.00 часа на Камерната сцена на Драматичен театър „Никола Вапцаров”. Тя е част от Съпътстващата програма „Непознати ТЕ”.

Захари Бахаров, Юлиян Вергов и Владимир Карамазов и тази година гостуват в Благоевград и ще бъдат част от театралния фестивал „Тара-ра-бумбия”. Този път те ще бъдат придружени и ще си партнират с  актрисата Александра Василева в постановката на режисьора Владимир Пенев „Дакота”. Творбата на световноизвестния испански драматург Жорди Галсеран още с излизането си преди 20 години печели приза „Игнази Иглесиас“ и е един от най-поставянето му текстове в театрите в цял свят. Преводът на текста на български е на Нева Мичева, художник е Никола Тороманов, композитор Калин Николов, концепция и дизайн Студио „Ентусиазъм”.

Главният герой, Иполит Харама, работи това, което иска, има съпруга, която обича и всеки момент чака да му се роди дете, което още отсега обожава. Но най-неочаквано целият му живот се преобръща. Какъв обрат ще поеме пътят му, жителите и гостите на Благоевград ще разберат по време на постановката.

Новият музикален модул в „Тара-ра-бумбия” ще бъде представен от „Кафка Квартет”- музикални импровизации по творби на Добри Палиев, Джон Кейдж и други. Спектакълът започва от 22.00 часа на Голямата сцена на Драматичен театър „Никола Вапцаров”. Идеята и режисурата са дело на Валерия Вълчева, сценографията и костюмите на Ния Михайлова, музикален консултант– Мария Палиева. Актьорският състав, който ще представи миниатюри на Фр. Кафка, включва Павлин Петрунов, Христо Ушев, Мартина Митева и Борис Добрев.

Билетите за всички постановки от IV Международен театрален фестивал „Тара-ра-бумбия” могат да бъдат закупени  на касата на Драматичен театър „Никола Вапцаров” и са на символични стойности, като за ученици и студенти има отстъпки.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов