Избрани Новини

Трето основно в Благоевград стана първото "Детско полицейско управление" в областта

Програмата ще се провежда в учебно време

В продължение на две години ученици от трети и пети клас ще придобиват знания и учения в рамките на стартиралата днес в цялата страна Национална програма „Детско полицейско управление“. Трето основно училище „Димитър Талев”- Благоевград бе домакин на събитието в областния център, в което участваха служители от ОД на МВР-Благоевград, експерти от различни институции, партньори по проекта, учители и ученици.

"Инициативите ще се реализират от освен от служители на МВР от структурите на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“ и „Криминална полиция", така също и от психолози на МВР, експерти на  Българския Червен кръст, Българския туристически съюз и духовни лица“, сподели за Радио Благоевград Росен Танушев, директор на ОД на МВР- Благоевград.

Програмата „Детско полицейско управление" ще се провежда в учебно време, като първия етап започва от 1 октомври тази година и ще продължи до месец май, догодина“, сподели инспектор Ромео Харалампиев, ръководител на първото Детското полицейско управление в Благоевград.

Заедно с инспектор Ромео Харалампиев, учениците от Трето основно училище в Благоевград се заклеха в „Етичния кодекс на доброволеца“ и споделиха, че някои от тях вече са решили да се посветят на полицейската професия.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов