Избрани Новини

Шествие по улиците на Симитли отбеляза днешния празник

Церемонията продължи пред местното училище

На тържествена церемония на централния площад обществеността в Симитли посрещна 24 май- Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Стотици ученици, учители, граждани и гости на града се включиха в празничното шествие за Деня на славянската писменост и култура. Шествието премина под съпровода на духовия оркестър към СОУ „Св.Св. Кирил и Методий” и мажоретните състави. Със знаме и цвете в ръка всички ученици преклониха глави пред делото на светите братя Кирил и Методий и възпяха най-голямото богатство на българите- азбуката.
Заместник кметът на Община Симитли, Евгения Георгиева поднесе поздравителен адрес по случай празника, в който изказа искрените поздрави към всички празнуващи учители, културни дейци, хора на словото и духа, ученици и родители.

Директорът на СОУ „Св.Св. Кирил и Методий” Цветанка Симеонова награди всички заслужили деца от училището, които са донесли слава на него и на общината от различни конкурси във всякакви области и им пожела да продължават да мечтаят и да дерзаят.
Тя отличи със специални награди първенците на Випуск 2016 Елица Георгиева, Спаска Николова, Виктория Бирова и Михаела Петличка.
Знамето светиня бе предадено от досегашните му пазители от 12-ти клас, които днес се простиха с него, на последователите си със заръка да го пазят чисто и неопетнено.
Тържеството на СОУ „Св.Св. Кирил и Методий” продължи с много настроение, песни и танци. Специален поздрав към празнуващите направиха и мажоретният състав на Калина Марянска, които закриха празничната програма.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов