Избрани Новини

Закриват очно и ушно отделение на МБАЛ – Благоевград

Д-р Огнян Митев: Пациентите няма да пострадат, оставяме лекар консултант

Закриват очно и ушно отделение на МБАЛ – Благоевград информира в."Вяра". Това бе най-коментираната тема в медицинските среди в града. Причината за крайната мярка е свързана с това, че отделенията носят само загуби и тежат на бюджета на благоевградската болница.

Потърсен за коментар, шефът на благоевградската болница д-р Огнян Митев не отрече информацията. „Закриването на очно и ушно отделение все още е в проект. По всяка вероятност двете отделения ще бъдат закрити, това няма да се отрази на пациентите, тъй като там ще останат по един лекар консултант, който ще оказва помощ. И двете отделения за съжаление работят на загуба, а в така създалата се ситуация не можем да си позволим губещи пера в здравното заведение", каза д-р Митев.

Медици коментират, че закриването на очно и ушно отделение се налага, тъй като издръжката на болницата е висока, а постъпленията и собствените приходи са много по-малки. Въпреки това в болничното заведение медиците получават редовно заплатите си, дълговете към доставчици и фармацевтични компании постепенно се погасяват.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов