Избрани Новини

Съседите от "Цветановска махала" в Симитли развяха знаме за здраве

Задружните комшии раздадоха питка и жито на всеки

За пета поредна година жителите на „Цветановска махала”  се събраха на обща трапеза, съобщиха от Община Симитли. Курбанът местните правят за здраве в квартала. Тази година дори и времето се усмихна на празнуващите и нищо не попречи на симитличани да приготвят трапезата и да се съберат около нея. Курбанът в „Цветановска махала” вече е с обявена официална дата, организаторите  заявиха, че неделя след Голяма Богородица през август, ще бъде празник на махалата, защото по това време повечето от гастарбайтерите са си у дома.

"Всеки нека ходи където пожелае, важното е да сме тук всяка следваща година по това време, всички заедно и да празнуваме доброто си съжителство още дълги години”, каза главният инициатор за празника Васил Дюлгерски.

Празника уважи и кметът на Симитли Апостол Апостолов заедно със своята съпруга, която е точно от „Цветановската махала”, израсла и живяла там.
Питка и жито раздадоха задружните комшии по дългите маси на всеки присъстващ. Всички си пожелаха много здраве и още дълги години да се събират за все по хубави поводи. Богата заря, много веселба и наздравици вдигаха до късните часове задружните съседи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов