Избрани Новини

Община Сандански проведе обществено обсъждане

Обмисляха необходимостта от поемане на общински дълг за изпълнение на обект Околовръстен път – Северна дъга

На 19.08.2016 г. в заседателната зала на община Сандански кметът на община Сандански – Кирил Котев представи пред обществеността и медиите необходимостта от поемане на общински дълг чрез заем от финансова институция за финансиране довършването и изграждането на обект Околовръстен път – Северна дъга, който стартира преди година.

С презентация бе направена обосновка на необходимостта за Сандански от завършването на Северната дъга, която се явява свързващо звено между отделните части на град Сандански и общински път Сандански – Лиляново – Попина лъка.

Кметът Котев поясни и потвърди, че максималният лихвен процент при поемане на общински дълг ще бъде до 5% без други такси и комисионни, като бяха изброени и преките въздействия и очаквани резултати при завършване на обекта, а именно:

Спестено време и гориво за пътуване в следствие на подобряване на трафика и намаляване на задръстванията в град Сандански.

Намаляване на вредните емисии.

Създаване на условия за инвестиции в следствие подобрена инфраструктура.

Повишаване на бизнес активността и други.

Всички, които присъстваха, имаха възможност да изразят своето мнение, както и да правят предложения, свързани с проект  „Изграждане на северна дъга на околовръстен път Сандански”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов