Избрани Новини

Видеонаблюдение ще има през целия ден по пътищата в Благоевградско

Ще има брояч за пътно транспортните произшествия през деня

В рамките на операция EDWARD - European Day Without a Road Death ще има 24-часово видеонаблюдение на пътя. Това обяви на брифинг началникът на КАТ „Пътна полиция“ – Благоевград старши инспектор Данаил Стоицов, предаде радио "Фокус". По думите му в рамките на инициативата в реално време ще бъдат вписвани събитията и ще има брояч за пътно транспортните произшествия през деня, като детайли от всички инциденти с тежко ранени и загинали ще бъдат записвани и предавани онлайн на обществеността.

"Създадена е необходимата организация, като в операцията са поканени да бъдат включени държавни и неправителствени организации, Община Благоевград, Областна администрация и медиите, без които не можем. Целта ни е заедно да подобрим пътната безопасност на територията на област Благоевград и да покажем, че чрез нашето присъствие може да намалим трагедиите и жертвите на пътя“, каза още Стоицов.
Той добави, че на 21 септември на всеки кръгъл час ще бъде подавана информация за пътната обстановка в област Благоевград към МВР и гражданите ще имат възможността да се информират какво се случва на пътя. Старши инспектор Стоицов подчерта, че целта на операция EDWARD е да покаже, че чрез съвместните усилия на шофьорите, органите на реда и пешеходците може значително да бъде подобрена ситуацията по пътищата в страната и да бъдат намалени човешките жертви.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов