Избрани Новини

Втори ден в Добринище честват двоен празник

Чества Деня на Независимостта и 10-годишен юбилей от обявяването му за град

Двоен празник отбелязаха вчера жителите на Добринище, съобщи pirininfo.com - честваха Деня на независимостта и 10-годишнината от обявяването на населеното място за град.
Заради четирите почивни дни градът е пълен  с туристи от страната и чужбина. Над 90% от леглата, които са 3000, са заети, информираха хотелиери. Добринище през последните 10 години, освен, че промени изцяло облика си с усилията, които общинското ръководство  на община Банско, ръководена от кмета  Георги Икономов полага, се превърна в модерен, развиващ се и предпочитан от родни и чужди туристи спа център. Лековитата минерална вода, природните дадености, близостта на планината превърнаха града в притегателен център за почитателите на ски туризма, планинското катерене и водния релакс. Инфраструктурата е подобрена, улиците са ремонтирани, изградени са тротоари, алеи за велосипедисти, пешеходци, градът е озеленен и изключително приветлив. 
Изцяло са обновени парковите алеи и зелените площи съгласно съвременните изисквания за достъпност, монтирана е нова детска площадка и ремонтирана съществуващата, изградена е водна каскада, монтирано е видео наблюдение и напоителна система.
Тържественото честване на двата празника започна вчера в 17,00 часа на градския площад „Независимост”. На сцената се качиха самодейци от община Банско, които веселиха хилядите присъстващи с изпълненията и таланта си. Вечерта завърши с тържествена заря.
Местните жители и техните гости ще продължат с веселбата и днес. Най-напред в 10,00 часа ще започне детски футболен турнир, а в читалището от 14,00 часа ще има конкурс за най-красива детска рисунка. Празничният концерт с гост-изпълнители е с начало в 18,00 часа. Фолклорни ритми и песни ще разтърсят и огласят града. На сцената ще се качат Фолклорен ансамбъл „Гайтан”, Мъжка фолклорна група „Огражденска четворка”, певците Карамфил Божиков и Валя Найденова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов