Избрани Новини

Откриха два санирани блока в град Гоце Делев

Церемонията започна с водосвет за здраве и благоденствие

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, заедно с народните представители Георги Андонов и Даниела Савеклиева, областният управител Бисер Михайлов и неговия заместник Асим Адемов, откриха днес два санирани жилищни блока в гр.Гоце Делчев. Те се намират на улица „Бяло море“ и са финансирани по две различни програми. „Многофамилна жилищна сграда на ул.“Бяло море“ №16 блок Иглика“ бе санирана в рамките на проект "Енергийно обновяване на българските домове" по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г. „Многофамилна жилищна сграда на ул.“Бяло море“ №18 блок Кокиче“ бе санирана с осигурено финансиране от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

На откриването присъстваха общински съветници, представители на фирмите – изпълнители и много от живеещите в двата блока. Церемонията започна с водосвет за здраве и благоденствие, след което кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов благодари за доброто взаимодействие и професионалната работа между всички институции, имащи отношение към реализирането на проектите за саниране на жилищните сгради.

Единадесет са жилищните сгради, които до момента са санирани в Гоце Делчев със средства по програмите, а предстои това да бъде направено и с още 21 панелни блока в рамките на няколко месеца. „Почти нямаме сграда в град Гоце Делчев, която да отговаря на изискванията на Националната програма и да не е включена“, каза кметът Москов и допълни, че интересът от страна на гражданите е огромен, като основната причина затова са резултатите до момента, които всички могат да видят. За огромния интерес от страна на хората говори и фактът, че до момента в община Гоце Делчев има регистрирани нови 40 сдружения на собствениците, като очакванията са, че до края на годината те ще станат 100, допълни кметът Владимир Москов.

Двете сгради, които бяха открити днес, са с по два входа и с по 24 жилища, общо 48 апартамента. Дейностите, които са извършени по санирането, са монтаж на нова ПВЦ дограма по апартаменти и общите части на сградата, топлинно изолиране на външни стени и покрив, хидроизолация и отводняване на покрив, ремонт на заземителна и мълниезащитна инсталация, ремонт на електроинсталация в общите части и въвеждане на енергоспестяващо осветление.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов