Избрани Новини

Предотвратиха кражба на дърва с повторно използван билет

Автомобил с дърва е задържан от мобилното контролно звено на ДГС Гоце Делчев

Товарен автомобил „Зил”, транспортиращ букови дърва за огрев с повторно използван превозен билет, е задържан в четвъртък около 20.30 часа от мобилното контролно звено на „ДГС Гоце Делчев”, информират от ЮЗДП. Проверката е извършена по сигнал до директора на териториалното поделение на ЮЗДП за незаконно транспортиране на дърва от отдел, предвиден за местно население. Горските служители проследяват автомобила, спират го и установяват повторно транспортиране на дърва с един и същи превозен билет, издаден по-рано през деня. Констатирана е и разлика в обема на дървата, описани в билета и реално натоварените в автомобила.

Извършената справка в регистъра за GPS проследяване движението на превозното средство потвърждава кражбата на дървесина с направени два курса. По случая се води допълнително разследване, което трябва да установи има ли замесени служители на териториалното поделение при извършване на нарушението.

Автомобилът и дървата са задържани. Съставен е акт за нарушение на водача. Вече са изискани писмени обяснения от служителя, издал превозния билет.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов