Избрани Новини

В Благоевград умишлено запушват шахти

При проливен дъжд част от улиците се превръщат в реки

Над 3000 са отводнителните шахти в Благоевград, които въпрекиq че периодично се почистватq при проливен дъжд на места се запушват и водата не се изтича, информира БНТ. При последните по-обилни валежи в града преди седмица, част от улиците се превърнаха в малки реки, а десетки автомобили аварираха.

Районът при жп гарата и квартал „Запад” са местата, където при проливен дъжд част от улиците се превръщат в реки. Водата не се оттича добре, а от големите локви следи остават дори на следващия ден.

„По принцип по-рано живеех в „Запад”, зад блока ни става голямо наводнение”.

„При първия дъжд става като езеро в общи линии и не само там. Имаме доста места из града”.

През есента шахтите се запушват най-вече от падналите от дърветата листа. Има случаи обаче, когато хората умишлено ги запълват.

Васил Бачев, управител на общинска фирма „Биострой”: „Хора имаха заведение, тъй като имало отток близо до масите решили, че им мирише от този отток и пак го запушили с камъни, което е много зле, защото тази вода вече няма къде да отива”.

През последните две години над 70% от чугунените решетки в града са подменени заради честите кражби. Новите решетки са направени от дървесно-каучукова смес и не се приемат в пунктовете за вторични суровини. От Общината в Благоевград призовават хората да подават сигнали на горещия телефон, ако забележат някой умишлено да запушва или уврежда отводнителните шахти.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов