Избрани Новини

Жители на Кърналово събират подписка за пешеходна пътека

В района на борсата автомобилите преминават с висока скорост

Търговците от зеленчуковата борса край село Кърналово настояват на главния път за Петрич в района на борсата да бъде изградена пешеходна пътека, информира БНТ. Според хората пътеката е необходима, защото автомобилите преминават с висока скорост и предимство на пешеходците никой не дава.

Преди два месеца един зеленчукопроизводител бил прегазен. Инцидентите в участъка са чести, защото районът е много оживен. Заради борсата движението е много натоварено. Освен автомобилите има и много каруци с плодове и зеленчуци, влизащи или излизащи от тържището. Пресичащите пешеходци са най-често възрастни или трудно подвижни хора. Автомобилите преминават с 80-90 км/ч, а някои стигат и до 120-130 км.

Хората настояват в района незабавно да се вземат мерки за ограничаване скоростта на колите. Искат камера и пешеходна пътека.

От Община Петрич съобщиха, че решението на Комисията по безопасност на движението е засега да се оформят пешеходни пътеки със светлинна сигнализация. Но от АПИ са отговорили, че в района на борсата край Кърналово не могат да се поставят  пешеходни пътеки, тъй като движението е 4-лентово, а разстоянието край пътя твърде малко, за да се изградят тротоари.

За да се намали хаоса в участъка, Община Петрич ще обмисли заедно с превозвачите автобусните спирки в района да бъдат променени.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов