Нов автобус ще вози децата от селата в Симитлийско до средищно училище - blagoevgrad.utre.bg

Нов автобус ще вози децата от селата в Симитлийско до средищно училище

03 декември 2016, 17:21 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    agencia.bg

Специализиран микробус ще осигурява мобилност на 70 възрастни

Децата на Симитли ще ходят на училище с чисто нов автобус, а хората в невъзможност за самообслужване вече са мобилни със специализиран транспорт, информира agencia.bg.

Бусът и автобусът, чисто нови, с панделки, бяха паркирани за ритуален водосвет в двора на училището, край тях се събраха деца, възрастни трудноподвижни, учители, социални работници, кметове на селата, общинският кмет Апостол Апостолов и хора от екипа му.

Училищният автобус ще вози децата от селата в симитлийска община до Средищно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Симитли. С духова музика, мажоретен състав и народни танци посрещнаха новото возило в двора на училището, където четирима свещеници, в съслужие, направиха водосвет на новия училищен автобус. Менче с вода за безаварийно пътуване и да се возят щастливи деца и възрастни за първия рейс плиснаха общинският кмет Апостол Апостолов и директорът на училището Таня Янкова.

До новия училищен автобус в двора на гимназията беше паркиран и чисто нов специализиран микробус. Специализираното транспортно средство ще осигурява мобилност на 70 възрастни в невъзможност за самообслужване и възрастни с увреждания.

За ритуала по освещаване на новите коли се събраха кметове на населени места, ученици, учители и хора, които ще ползват новите придобивки в ежедневието.

Училищният автобус е предоставен от Министерството на образованието и науката и ще бъде ползвано от всички ученици на гимназията в Симитли. А специализираният бус е в изпълнение на проект на община Симитли- „За независим живот“. Той е за дейността на Центъра за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда. 70 възрастни в невъзможност за самообслужване и възрастни с увреждания ще се ползват от новата социална услуга. Новият бус е за осигуряване на мобилност при предоставяне на интегрираната  услуга, което бе осветено също днес. 

Проект „ЗА НЕЗАВИСИМ ЖИВОТ” се изпълнява по процедура на директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „НЕЗАВИСИМ ЖИВОТ” BG05M9ОP001-2.002, на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” 2014-2020. Продължителността на проекта е две години – от 1-ви януари 2016 до 31-ви декември 2017 година.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета