Избрани Новини

Дадоха седем години затвор на контрабандист на хероин

Общата стойност на откритата дрога възлиза на 188 542,25 лева

Окръжна прокуратура – Кюстендил сключи споразумение с К. Исмаил, обвинен в контрабанда и държане с цел разпространение на наркотични вещества - престъпление по чл. 242, ал. 4, пр. 2 вр. с ал. 2, предл. 1 вр. с чл. 26, ал. 1 вр. с чл. 18, ал. 1 от НК и по чл. 354а, ал. 2, изр. 2 вр. ал. 1, изр. 1, пр. 4 от НК.

През нощта на 03.11.2016 г., на ГКПП „Капитан Андреево”, подсъдимият Исмаил, който е с двойно гражданство - българско и турско, като пътник в автобус, пътуващ по редовна линия Истамбул - София пренесъл 2 900,65 гр. хероин.

На следващия ден, пътувайки в автобус от София за Скопие, той направил опит да пренесе дрогата и през ГКПП „Гюешево”, но бил задържан от митническите служители. Наркотикът бил разпределен в три пакета, укрити в двойно дъно на куфар. При извършения наркотест откритото вещество реагирало положително на хероин, с активно действащ компонент – диацетилморфин. Общата стойност на откритата дрога възлиза на 188 542,25 лв.

Съдът одобри споразумението, сключено между държавното обвинение и защитата на подсъдимия, с което Исмаил се признава за виновен и се съгласява да му бъде наложено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от седем години при първоначален „строг“ режим.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов