Избрани Новини

Община Благоевград уведоми, че програмата за енергийна ефективност е спряна

Мисия

23-02-2017, 19:54

Снимка:

blgmun.com

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Благоевград е първата община, която ще санира сграда на пожарната

Общината се утвърди като лидер по санирани сгради в страната

Община Благоевград уведомява, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството  преустановява изпълнението Националната програма за енергийна ефективност на многофамнилни жилищни сгради. Чрез съобщение, поместено в електронния сайт на Министерството, се уведомяват всички заинтересовани страни, че за цялостното енергийно обновяване на 2022 жилищни сгради, които имат сключен договор за целево финансиране с „Българска банка за развитие“ АД, е гарантирано държавното финансиране към изпълнителите на отделните дейности.

От Министерството на регионалното развитие и благоустройството съобщават още, че сключването на нови договори за целево финансиране с „Българска банка за развитие“АД ще бъде възстановено, след като бъдат сключени всички aнекси към текущите договори за целево финансиране и при наличие на свободен финансов ресурс по Програмата.

Програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради стартира по време на правителството, начело с Бойко Борисов. Община Благоевград се утвърди като лидер по отношение на брой сключени договори за обновяване на многофамилни жилищни сгради. 

Към този момент в Благоевград по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради са обхванати 600 хиляди кв. метра застроена площ, от Програмата на местно ниво се възползват над 25 хиляди души.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов