Избрани Новини

Стотици кюстендилци отидоха в Македония за празниците

Цели групи организирано заминали за Крива паланка, Ранковце, Етносело

Стотици кюстендилци, а и от Невестино, от Бобов дол, Дупница се изнесоха към Македония за празниците, казаха туроператори, цитирани от kmeta.bg. Целта са забавления, някое известно заведение при комшиите, както и пазаруване. Цели групи организирано, включително чиновниците на една от общините в Кюстендилско, заминали за Крива паланка, Ранковце, Етносело. Връщали се в късната вечер – без нощувка.

Участници в екскурзиите казаха, че в някои македонски общини въвели бонус за местните хотели и заведения – плащали по 3 евро на приет и обслужен чужденец при надлежната регистрация, разбира се. Плащали им ги в началото на месеца за предходния срещу отчетени документи.

„Скъсват се македонците да ни канят и посрещат. Стараят се много, кухнята им е добра, мезетата – също. Имат почти навсякъде жива музика. Репертоарът им е почти български, само на хората имат 1/16-ка такт по-бързо, напред, и това малко ни обърква. Направих им забележка на музикантите в Ранковце“, каза кюстендилският банкер Крум Григоров, известен хороводец и танцьор.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов