Избрани Новини

Школите на "Берое" и "Верея" включени в програма на ММС

Подготвителните лагери ще се провеждат от 25 юли до 25 август

Школите на "Берое" и "Верея" ще бъдат включени във второто поредно издание на програмата за развитие на детско-юношеския футбол у нас. Програмата се финансира от Министерството на младежта и спорта и се осъществява съвместно с Българския футболен съюз. 

Целта на проекта е да помогне за изграждането на единна система за координация, контрол и спортно-техническо развитие на подрастващите футболисти. Програмата предвижда осигуряването на лагери за три от юношеските отбори на всеки клуб - до 15, до 17 г. и до 19 г. 

В първото издание на проекта, проведено през миналата година, бяха включени 12 от най-добрите школи в страната. Тогава сред избраните попадна и Академията на "Берое"като трите тима на "зелено-белите", които играят този сезон в Елитните юношески групи бяха по различно време на лагер в Сливен. Там им бяха осигурени и контролни срещи, както и всички необходими пособия. Проведени бяха и тестове за функционалното състояние на играчите. 

Тази година в програмата се включват школите на всички 14 клуба от Първа професионална лига плюс двата клуба с най-добри школи от Втора лига. Подготвителните лагери отново ще бъдат в Банско, Разлог и Сливен. 

Треньорите ще направят сравнение с данните от миналогодишните изследвания и ще анализират функционалното състояние и развитието на младите футболисти. Според резултатите ще бъдат препоръчани най-подходящите методи за физическа подготовка, които клубовете могат да използват. Всеки отбор отново ще получи екипировка и пособия за тренировъчен процес според нуждите.

Подготвителните лагери ще се провеждат от 25 юли до 25 август непосредствено преди старта на юношеските първенства. На тренировките ще присъстват националните селекционери в съответната възрастова група, за да наблюдават футболистите и да обменят информация с клубните им треньори. Планирани са семинарни занятия и обучения.

"Министерството на младежта и спорта работи с Българския футболен съюз по развитието на детско-юношеския футбол.Това е знак, че държавата подкрепя футбола, отделя финансови средства и полага грижи за израстването на младите футболисти, защото те са надеждите ни за бъдещи победи", коментира Емил Костадинов, съветник на министъра на младежта и спорта проф. Даниела Дашева.

Източник: Радио Стара Загора



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов