Разменяме "Книги за смет” в Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

Разменяме "Книги за смет” в Благоевград

21 май 2017, 09:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

Инициативата ще се проведе между 10 и 13 ч. на площад "Македония”

Благоевград ще бъде домакин на V-то издание на екологичната инициатива „Книги за смет”, която ще се проведе за първи път в областния център на Пиринско на 21 май. Кампанията е на фондация „Credo Bonum” и издателство „Smart books”, които ще раздават безплатни нови книги срещу килограм пластмасови.
Инициативата ще се проведе между 10:00ч. и 13:00ч. на площад „Македония”. Сред новите заглавия тази година са „Доктор Дулитъл”, „Белият зъб”, историята за „Изгубения плаж” от българския аниматор и татуист Петя Евлогиева и „Червената шапчица” с илюстрации от Мила Лозанова. Максималният брой книги, които може да получи всеки участник, е 2, независимо от предаденото количество пластмаса.
 „Книги за смет” дава възможността за избор на електронна книга от новата е-книжарница на адрес www.knigizsmet.com. При желание, за всеки предаден килограм, участниците ще могат да вземат талон за 2 елекронни книги, вместо 1 хартиена.
Кампанията „Книги за смет” се провежда за пета поредна година в национален мащаб. Целта на инициативата е да обърне внимание на сериозните последици от свръхпроизводството и замърсяването на околната среда с пластмасови отпадъци, както и на отговорното отношение към рециклирането.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета