Избрани Новини

ГЕРБ-Благоевград положи цветя пред паметника на Кирил и Методий

Обеляза Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост и Празника на Благоевград

Областният координатор на ГЕРБ – Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева, кметът на Благоевград Атанас Камбитов, общинският ръководител на партията Йордан Андонов, общински съветници от партията, представител на евродепутатите Мария Габриел и Андрей Новаков и на съсловните организации отбелязаха Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост и Празник на Благоевград.

Те положиха цветя на признателност пред паметника на светите братя Кирил и Методий пред Националната хуманитарна гимназия и се включиха в празничното шествие на благоевградските училища.

Тържествата по повод двойния празник продължи с концерт на талантливите деца на Благоевград, възпитаници на школите към Центъра за личностно и творческо развитие, който се проведе пред стотици жители и гости на пл. „Георги Измирлиев”.

„24 май е специален ден за всеки българин – ден  на нашето духовно начало, на нашата писменост, той е повод да се чувстваме горди. Обръщам се специално към учениците и абитуриентите да бъдат упорити, дръзки и смели. На учителите, университетските преподаватели, дейците на културата пожелавам здраве и оптимизъм, много успехи и добро бъдеще”, каза Даниела Савеклиева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов