Избрани Новини

Кухнята за бедни в Благоевград работи вече седми месец

Животът

04-06-2017, 10:30

Снимка:

Православен център

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Благоевград отваря врати кухня за бедни

Работилница за декупаж ще помага на кухня за бедни

Увеличава се броят на доброволците и на дарителите

Кухнята за бедни към черквата "Св. Николай Летни”, която се намира в кв. „Грамада”, Благоевград, вече седми месец продължава своята дейност в полза на социално слабите наши съграждани. И днес тя ще нахрани стотина души. Днес обаче обядът е приготвен не от доброволците, които всяка събота се събират, за да подготвят продуктите за готвене на другата сутрин. Днес храната е приготвена от готвачите и екипа на благоевградския ресторант "Шери", които веднъж месечно даряват обяда, като по този начин разнообразяват предлаганата храна. 

Да припомним, че от Никулден миналата година църковното настоятелство организира към храма кухня за бедни. Тя  предоставя топла храна всяка неделя на предварително одобрени нуждаещи се хора. Те бяха в началото около 50 души, сега се хранят между 100 и 150 души. Храната е изцяло от дарения, като всички дарители са пожелали да останат анонимни. Осигурени са хранителни продукти и със сигурност ще продължи да има още лични дарения на хората и на хранителни магазини и вериги в града.

Инициативата е съвместна на Сдружение "Движение Ние, жените", Общинския съвет по наркотични вещества и черковното настоятелство с председател отец Светослав Кючуков.
Всеки може да помогне на доброволческата кухня за бедни при църквата "Св. Николай Чудотворец" в благоевградския квартал "Грамада". Да закупи хранителни продукти и да ги занесе в Православния център или направо в черквата в "Грамада". Може и да преведе пари, ако желае, по сметка. Или да стане част от доброволческия екип на кухнята.

Добрият човек винаги може да помогне с каквото има.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов