Избрани Новини

Фолклорен концерт под надслов "Млади сме ние, весели“ зарадва благоевградчани

С богата програма децата от Центъра за личностно и творческо развитие на децата закриха учебната година

Децата от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград закриха учебната година с голям фолклорен концерт под надслов „Млади сме ние, весели“. В програмата бяха  включени песни и танци, които бяха показани  за първи път пред публика.
С началото на лятната ваканция децата, посещаващи школите и класовете в Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, се представиха пред благоевградската общественост с разнообразни инициативи.
В програмата взеха участие малките балерини от Школата по балет, както и възпитаници на Школата по литературно творчество. Деца от школите по пиано и китара представиха най-доброто, което са подготвяли през изминалата учебна година. 
Културните прояви в община Благоевград продължават. На 8 юни в голямата зала на Камерна опера на една сцена ще видим децата от класовете по пиано  и солистите на камерна опера. Заедно ще представят едни от най-популярните класически пиеси и произведения. Публиката ще се наслади на творби от Й.С.Бах,Йозеф Хайдн,Чайковски,Бетовен и др.
След съвместния концерт, на 13 юни в музикалното студио на радио Благоевград ще се представят участниците в школите от класическия отдел на ЦЛТРДБ.
С тези инициативи ЦЛТРДБ ще закрие учебната година за своите възпитаници, но през летните месеци преподавателите ще продължат своите занимания с децата, които ще останат в Благоевград.  За тях са организирани занимания по интереси, които са безплатни и не е необходимо предварително записване.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов