Избрани Новини

ГЕРБ - Бобов дол почете годишнината от рождението на Васил Левски

Отбелязване се състоя пред бюст-паметника на Апостола в Новоселяне

Общинското ръководство на ГЕРБ - Бобов дол се включи в днешните чествания по повод  180-годишнината от рождението на Васил Левски. Тържественото отбелязване се състоя пред бюст-паметника на Апостола в село Новоселяне, община Бобов дол.

Венец пред паметника на Дякона бе поднесен от председателя на ГЕРБ - Бобов дол Росица Борисова и членове на ръководството. Отбелязването на годишнината уважиха и кметовете на селата Коркина и Бабино - Любен Лазаров и Мариана Иванова. Десетките присъстващи на церемонията в Новоселяне се поклониха и сведоха глави в знак на признателност към живота и делото на Дякона.

Село Новоселяне е известно като мястото, където Васил Левски е направил първия таен революционен комитет за Дупнишка околия. Според местна легенда, през 1867 г. в къщата на тогавашния свещеник, която се намирала в непосредствена близост до черквата, в продължение на 20 дни се е укривал Левски. По време на престоя си в селото, Апостолът се представял пред турците като майстор строител и бояджия, който работил в строящата се тогава черква.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов