Добри практики в туризма ще представи екипът на читалището в Белица - blagoevgrad.utre.bg

Добри практики в туризма ще представи екипът на читалището в Белица

27 юли 2017, 09:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Белица

Белица посреща екипи от общините Разлог, Банско, Белица и Якоруда и македонските Щип, Виница, Кочани и Пробищип

Добри практики в туризма ще представи екипът на читалище "Георги Тодоров-1885" с ТИЦ и музей пред пред 20 български и чуждестранни гости в курортното градче, част от петдневното обучение на тема: „Съхраняване и опазване на природното и културно наследство“ подготвено от Сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ (МИС) , което се провежда от 25 ти до 29 ти юли 2017г. в комплекс „Изгрева“ с. Баня, община Разлог. Обучението е в рамките на проект „Interregional Tourism through Cultures (ITC)”, (в превод на български език „Междурегионален туризъм чрез култура“) и е първото от предстоящите три обучения в рамките на проекта. Проектът е финансиран по програма “ Interreg – IPA CBC“ Bulgaria – The former Yugoslav Republic of Macedonia Programme. Сдружение МИС е водещ партньор по проекта и изпълнява дейностите съвместно с партньорска организация от Македония – „Minority Leader for Society“ (MLS). И двете организации имат дългогодишен опит в разработването и изпълнението на проекти и инициативи, финансирани от различни програми и фондове.
Ще бъдат създадени реални предпоставки за бъдещо сътрудничество и разработване на алтернативни туристически пакети в трансграничния регион.

Белица посреща 4 общини от Югозападна България – Разлог, Банско, Белица и Якоруда и 4 общини от Македония – Щип, Виница, Кочани и Пробищип.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА – БЕЛИЦА
/ДОБРИ ПРАКТИКИ/
27 юли 2017 /четвъртък/

• Посрещане в ТИЦ – Белица
• Презентация – „Природният феномен Белица”
• Мултимедийни видео филми за : „Историческо наследство”, „Планински курорт „Семково”, „Туристически маршрути с еко пътеки”, ЕДЕН дестинация Белица –България (Най-добри европейски дестинации); EDEN ( European Destinations of ExcelleNce„
• Посещение на исторически музей
• Посещение на забележителни културно-исторически обекти в Белица
3. На чаша кафе в „Мартини” бар
4. По желание на гостите посещение на Парка за мечки
Целевите групи, към които е насочено обучението, са собственици на малък и фамилен бизнес и хора, имащи отношение и интереси в сферата на алтернативния туризъм. Ще бъдат създадени реални предпоставки за бъдещо сътрудничество и разработване на алтернативни туристически пакети в трансграничния регион.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета