Избрани Новини

Спасиха ранени от буря щъркели

Мисия Разлог

29-07-2017, 21:00

Снимка:

kmeta.bg

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Щъркели правят хората в Баничан щастливи

Щъркел от Баничан попадна в Биг Брадър

Експерти дошли в село Краище, за да помогнат на птиците

Бурята и падналата едра градушка прекършиха крилете на два щъркела в белишкото село Краище. Добри хора веднага се погрижиха за ранените птици и уведомиха специалисти от РИОСВ-Благоевград, които ги транспортираха за лечение, пише kmeta.bg.

Основната заслуга за спасяването на ранените щъркели е на Мехмед Газинов. Мъжът забелязал, че в гнезда в двата края на селото има две бедстващи птици с прекършени криле. Те не могли да летят. "Звънях на няколко такива сдружения, но ме препращаха към телефон 112, откъдето също не получих съдействие. С мои приятели четири дни се грижихме за птиците, носихме им храна и ги наглеждахме", разказа Газинов. Получил съдействие единствено от неправителствената организация "Дивите животни" в София. 

Накрая се чул и със служители на РИОСВ-Благоевград. Експерти дошли в с. Краище, за да помогнат на птиците. Еколозите взели щъркелите и обяснили, че ще ги транспортират до ветеринарна лечебница, където ще бъдат излекувани, а след пълното им оздравяване - ще пуснат птиците да отлетят на юг.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов