Избрани Новини

В 4 училища от Благоевградско ремонтите продължават

Останалите над 120 школа са освежени

Всички 128 училища в Благоевградска област са освежени и ремонтирани преди началото на учебната година.

В 4 училища от региона се извършват ремонти за над 1 милион лева. Само там ремонтните дейности ще продължат след 15-ти септември. Две от тях се намират в Благоевград, а останалите две - в Разлог и Сандански.

Най-голям е ремонтът в Благоевградската професионална гимназия, където до дни започва изграждането на триетажна пристройка, в която ще се обособят нови кабинети, лаборатории, работилници, както и модерен физкултурен салон. От Регионалното управление по образованието са категорични, че продължаващите ремонтни дейности няма да попречат на нормалното провеждане на учебния процес.

Ивайло Златанов, директор на Регионалното управление по образованието в Благоевград:
"При никакви обстоятелства да не се нарушава учебния процес, т.е. след учебни занимания, в съботно-неделни дни или ако са в учебно време да са в единия край на училището, в едната част на сградата да се извършва ремонтни дейности и съответно в другия да тече учебен процес."

От Министерството на образованието и науката съобщиха за БНТ, че са отпуснали над 150 хил. лева за ремонт на гимназии в Сандански и Якоруда. Училището в гоцеделчевското село Слащен пък е получило над 52 хил. лева за обновяване на сградата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов