Кметът Камбитов откри учебната година в ПМГ "Акад. С.П. Корольов" (Снимки) - blagoevgrad.utre.bg

Кметът Камбитов откри учебната година в ПМГ "Акад. С.П. Корольов" (Снимки)

15 септември 2017, 15:53 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

Обеща нова спорна площадка в двора на гимназията

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов откри учебната година в Природо-математическа гимназия "Акад. С. П. Корольов". Той приветства ученици, учители, родители.

"Някои от Вас с нетърпение очакват този ден, защото за първи път прекрачват прага на това училище, други с нетърпение очакват да разкажат преживяното през лятото, трети вече гледат къде ще продължат образованието си. Искам да Ви поздравя за избора на гимназия - една от най- престижните в Благоевград. Примерите за успели хора, с които гимназията се гордее, са много“, каза д-р Атанас Камбитов и припомни поговорката, която гласи, че ако човек мисли за един ден напред трябва да си вземе храна, ако мисли за една година напред – трябва да посади дърво, но ако мисли за години напред, трябва да се образова.

"Вие сте направили най-добрата инвестиция - тази в образованието си. На добър час, и не забравяйте да бъдете благодарни на своите родители и учители за подкрепата“, допълни кметът Камбитов.

В двора на Природо-математическата гимназия д-р Камбитов заяви подкрепата от страна на Община Благоевград за подобряване на условията и средата в учебните заведения.

"Тази година ще имате възможност да ползвате още две зали, а за следващата година нашите намерения са да преасфалтираме училищния двор и паралелно с това да изградим спортна площадка с изкуствена настилка", обеща д-р Атанас Камбитов.
Приветствия към учениците отправиха и евродепутатът Андрей Новаков, заместник-министърът на образованието и науката проф. Иван Димов, президентът на Американския университет в България д-р Стивън Съливан, както и директорът на учебното заведение Николай Каращранов. Издигане на националния флаг на Република България, химна на страната и на Европейския съюз, посрещане на знамето на училището и тържествен водосвет белязаха началото на новата 2017-2018 година за възпитаниците на Природо-математическата гимназия "Акад. С. П. Корольов" в Благоевград. Със звука от първия звънец учениците заеха своите места в класните стаи на учебното заведение.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета