Избрани Новини

10 650 доброволци от Благоевградско се включиха в "Да изчистим България заедно!“

Най-активни са в общините Сатовча, Гоце Делчев, Благоевград и Белица

За седма поредна година Област Благоевград участва в кампанията „Да изчистим България заедно!”, в която се включиха всички общини на територията на областта, Национален парк „Пирин“,  „Рила”и Природен парк „Беласица, държавни институции, частни фирми, културни институти и училища. По традиция доброволците от Област Благоевград са сред най-активните участници в инициативата.

Тази година в кампанията се включиха 10 650 доброволци, от които най-активни са в общините Сатовча, Гоце Делчев, Благоевград и Белица. Първото по рода си масово есенно почистване у нас цели да посрещнем зимния сезон в чиста България и да възпрепятстваме негативното въздействие, което оказват върху околната среда, затрупаните под снега отпадъци.

От старта си досега, каузата „Да изчистим България” е получила подкрепата на над 1 355 000 доброволци от цялата страна, по данни на областните администрации. За същия период по информация от Министерството на околната среда и водите са събрани близо 82 000 тона отпадъци, а от картата на България са изчезнали над 7 300 нерегламентирани сметища и замърсени зони.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов