Избрани Новини

Изложба "Не/Познати“ гостува в благоевградския музей

Тя е от златния фонд на колекцията на ОББ

Изложба  „Не/Познати“ от златния фонд на колекцията на ОББ ще бъде представена в Регионален исторически музей – Благоевград.  Жители и гости на града ще може да се докоснат до творчеството на известни български художници от 6-ти октомври до края на месеца.
В изложбата са представени художниците от златния фонд на колекцията на ОББ, чиито имена за специалистите и за по-широката публика са добре познати. Непознати са конкретните творби. Това е смисълът на публичното им показване – нов аспект към активната корпоративна социална отговорност на Обединена българска банка в подкрепа на българската култура и изкуство.
Произведенията в експозицията украсяват интериорите на салоните към ОББ и кабинетите на съответните директори. Изборът в общия случай е продиктуван от лични контакти с дадени художници и лична преценка за подходящите творби. Често авторите са родени и работят в същия град, а картините им, главно пейзажи, пресъздават типични изгледи от него.
Изложбата се организира по повод 25-годишнината на ОББ, като в нея са изложени 47 картини на 38 български художници, а Благоевград е последният, 14-ти град в турнето й.  Куратор на изложбата е Весела Христова-Радоева, а оценките на произведенията и текстовете към тях са изготвени от Бистра Рангелова и Весела Христова-Радоева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов