Избрани Новини

Хората от Черниче си стегнаха детската градина

С доброволен труд и финасниране заведението придоби нов вид

Единствената детска градина в село Черниче посрещна децата през новата учебна година в напълно ремонтирана сграда, информира БНТ. Община Симитли отпусна близо 50 хиляди лева за дългоочаквания ремонт на сградата, която не е обновявана от близо 30 години.

40 деца се отглеждат и възпитават в детска градина "Звънче" в село Черниче. През летните месеци хора от селото заедно с кмета Георги Стефанов се захващат с ремонтните дейности. Изцяло сменена е дървената обшивка на сградата, старите прозорци, врати, подовата настилка и оборудването са нови.

Георги Стефанов, кмет на село Черниче:
"Общо взето всичко е чисто ново. И не без значение са тези прекрасни художници, които направиха атмосферата още по-притегателна".

Доброволци от Симитли и бивши възпитаници на детската градина са изрисували стените с приказни и анимационни герои.

Гергана Илиева, родител:
"Условията са страхотни. Просто не знам дали сте виждали преди условията какви са били. Сега  можем да се похвалим, че нашата детска е най-хубава в цялата община".
Виолета Петрова, учител:
"Децата, ентусиазмът им се предава и на нас. И нещата ще се случват много по-добре от това, което беше преди. Въпреки, че ние винаги сме се старали нещата да вървят, защото това ни е задължение и работата."

Предстои да бъде изградена нова настилка и на детските площадки в двора на градината. Следващата година фасадата на детското заведение ще бъде санирана и ще бъде ремонтиран покривът на сградата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов