Избрани Новини

Най-препоръчваните европейски ски курорти са в България

Витоша е абсолютният ценови хит за идната зима в Европа

Витоша е най-изгодният ценови хит за идната зима в Европа, съобщава сайтът на най-тиражния германски вестник "Билд". Изданието се позовава на данни, обработени от водещата туристическа търсачка.
Авторите на сравнението уточняват, че са пресметнали дневните разходи за настаняване във ваканционни вили и къщи за гости (до 4 души) и за дневна ски-карта през февруари. Сметките им обхващат водещи курорти в отделните страни.
Повечето писти в планината над София са лесни, има и някои по-стръмни. Тук няма единна ски-карта, на ден за пързаляне скиорите трябва да заделят 18 евро, отбелязва изданието. С общи разходи от 69 евро на ден (включително настаняване) това е най-изгодният ценово курорт в Европа.
Сред най-изгодните 10 в списъка попадат още Банско (на 4-о място) и Пампорово (6-о). Тук е и руският зимен курорт Красна Поляна (до Сочи), както и чешкият Божи Дар. Изненадващо сред евтините дестинации е френският курорт Метабие, разположен близо до границата с Швейцария.

Най-евтиното предложение от Австрия е Бад Хофгащайн - 136 евро за настаняване и 52 за ски карта или общо 188 евро на ден. Това е значително по-малко от най-изгодния зимен курорт в Швейцария - Интерлакен - 253,66 евро на ден (219 за настаняване и 34,66 за ски карта).
Традиционно ски сезонът в големите български курорти ще бъде открит в началото на декември. Между 5 и 10% повече туристи да посетят страната през предстоящия зимен сезон очакват от Министерството на туризма. Според разчетите традиционно интерес има от съседните държави Гърция, Турция, Сърбия, Македония и Румъния. Повече туристи се очакват от Великобритания и Германия, регистрира се и нарастване на записванията от Белгия, Австрия и Италия.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов