Децата на Благоевград втори ден творят на коледния панаир - blagoevgrad.utre.bg

Децата на Благоевград втори ден творят на коледния панаир

17 декември 2017, 13:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

Финалът ще бъде поставен днес с разбиване на празнична пинята към 16:30 часа

Втори ден продължава Детският коледен панаир във фоайето на Младежкия дом в Благоевград. Инициативата, организирана от Община Благоевград и фондация „EASY ART” с председател Станка Желева, се провежда в рамките на два дни, като финалът ще бъде поставен днес с разбиване на празнична пинята към 16:30 часа.
В рамките на панаира деца с  помощта на аниматори майсторят, правят коледни сладкиши, изработват картички, календари и т.н.
Една от новостите тази година е ателие за изработка на коледни свещи, като всяко дете може да направи празнична свещ по свой дизайн, в различни цветове и декорации. Освен изработката на свещи, в програмата за първа година влезе направата на атрактивни коледни играчки от естествена вълна, както и красиви елхи от хартия.
Сред любимите атракции е и  традиционното  ателие за коледни сладки, където децата могат да украсят свои кулинарни шедьоври.  В програмата са включени още и  архитектурна работилница, ателие за снежни човеци, 3D картички и преспапиета.
Част от изработените артикули ще бъдат изложени по време на Коледния базар, който отваря врати на 27 декември 2017 година.

А днес в 16.30часа в Младежкия дом Благоевград е празничната пинята за финал на Детския коледен панаир. Дотогава очакват децата, за да направят коледни меденки, свещи, картички, елхички!Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета