Избрани Новини

Увеличава се броят на доброволците в Благоевградско

Младежите от Сдружение "Алтернативи интернешънъл" все повече увеличават своята роля в обществения живот на областта

Младежите от Сдружение "Алтернативи интернешънъл" все повече увеличават своя брой в Благоевградско и своята роля в обществения живот на областта.

В края на миналия месец те организираха работилница по плетене, в която освен тях се включиха и други хора. Над 30 плетива, ръчно изработени от тях, изпратиха на организаторите на "Изплети топлина", предназначена за бездомниците. Младежи не само от Благоевградска област, но и доброволци от други страни се включиха в общото плетене, като някои от тях за първи път хванаха иглите.

В момента те продължават работата си в инициативата "Книжна Коледа", в която събират книги за разложката библиотека. Два са пунктовете, където всеки може да занесе книга - в гимназията и в читалището.

Тече и подготовката за коледния базар в помощ на малката Мартина от Банско "Деца подаряват Коледа", който ще се проведе в ЛАРГО МОЛ в Благоевград. Снощи - отново заедно - те се научиха в Православния център как се правят красиви коледни свещи, които всеки може да си закупи. Базарът е на 23-ти декември от 11 часа. Всичко, което ще се предлага, е ръчно изработено от доброволците и младите хора на Благоевград.

Доброволците от сдружението са сред активно работещите в Кухнята за бедни към благоевградския православен храм "Св.Николай Чудотворец". Всяка събота те са там, за да помогнат в подготовката и обработката на храната.

Сдружение "Алтернативи интернешънъл" работи по различни проекти и инициативи в Благоевград, Рила и Разлог. Усмихнати, сърдечни и ведри млади хора, които мислят повече за другите, отколкото за себе си. Посвещават свободното си време на каузата да направят живота на хората, които не познават дори, по-усмихнат и красив. И успяват...



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов