Избрани Новини

Три деца ще представят Югозапада на Националния спелинг шампионат

Учениците са от Сандански, Благоевград и Кюстендил

Три деца от Югозападна България ще представят региона на Националния Спелинг шампионат. Победителите бяха излъчени днес, по време на регионалните квалификации от Осмото национално състезание по правопис на английски език, проведен в Благоевград, информира БНР. Виктория Йорданова от Математическата гимназия в Кюстендил, Михаела Петрова от благоевградското Пето училище и Ния Бояджиева от Първо училище в Сандански са призьорите сред десетките млади лингвисти, явили се от двайсет населени места на региона. Участниците показаха езиковите си и правоговорни умения по английски пред компетентно жури. Надпреварата се проведе в Академичен център „Балкански“ на Американския университет.

Най-добрите 33 ученици ще участват в националния финал на 28 април в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България.
Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.
Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Победител в миналогодишното състезание е Любомир Янев от ЧОУ „Меридиан 22“  – София.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов