Банско се обагря с Великденски окраски - blagoevgrad.utre.bg

Банско се обагря с Великденски окраски

28 март 2018, 12:00 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Банско

  Проявите започват със спектакъла "Цветен Първи април”

 • Снимка:
  Община Банско

 • Снимка:
  Община Банско

Посреща предстоящите християнски празници с богата културна програма

Банско ще посрещне предстоящите светли християнски празници с богата културна програма.

Проявите ще започнат със спектакъла „Цветен Първи април”, който обединява двата празника - Цветница и Денят на хумора и сатирата, 1 април. Самодейците към читалище „Никола Вапцаров” - Банско са подготвили весела програма, представяща пролетните празници през призмата на характерния бански хумор и диалект, като салонът на културната институция ще бъде малък да побере всички зрители на 30 март.
Станалата любима за всички ученици в планинския град фолклорна обредност, свързана с Великден, ще се проведе на 5 април, Велики четвъртък, в музей Велянова къща. Заедно с историците от Музеен комплекс - Банско и техните колеги от читалище „Никола Вапцаров”, децата на Банско ще замесят обредни хлябове и козунаци, ще боядисват яйца с натурални багрила и преди всичко ще се забавляват.
Фолклорната изпълнителка Ангелина Милева ще гостува на курортния град на големия християнски празник. С концерт на централния градски площад на 8 април от 11:30 ч., младата народна певица и ученичка на тракийската народна певица Диана Иванова, ще поднесе пъстра китка от празнични фолклорни изпълнения. Както се полага на Великден, ще има весело Великденско надчукване с яйца, като победителят ще премери сили лично с кмета на общината Георги Икономов. А както всяка година, за най-силното яйце има предвидена вкусна награда - кошница с Великденски лакомства.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета