Избрани Новини

Седем месеца ще лежи за измама Спас Василев /Александър Николов/

Към момента са налице още две досъдебни производства за измами срещу него

Във връзка с изнесена в една от националните телевизии информация, касаеща наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от седем месеца, на подсъдимия Спас Василев, добил известност в социалните мрежи с името „Александър Николов“, за извършена от него измама, Софийска районна прокуратура намира за необходимо да внесе следното уточнение:

Описаното по-горе наказание е наложено на Василев за това, че: с цел да набави за себе си имотна облага, в периода от 20.11.2011 г. до 09.10.2012 г., в гр. Гренобъл, Франция и в гр. София, възбудил и поддържал заблуждение у Б. и Р., че ще им осигури изгодни пакети самолетни билети, с което им причинил имотна вреда в общ размер на 1986, 20 лева. Причинената вреда в цитирания размер е възстановена на пострадалите /Б. и Р. / в проведеното на 12.04.2018 г. съдебно заседание.

Към момента в Софийска районна прокуратура са налице още две досъдебни производства за измами срещу Спас Димитров Василев, разследването по които не е приключило.

Първото касае това, че през месеците септември-октомври 2010 г., въвел в заблуждение Й., че като служител на летище София може да уреди изгодна екскурзия за десет души до гр. Милано, Италия, в резултат на което причинил имотна вреда в общ размер на 1900 лева.

Второто наказателно производство се отнася до въвеждането в заблуждение в периода от 01.01.2017 г. до 30.08.2017 г. на множество граждани, с използването на Facebook профил под името Александър Николов и поддържано посредством комуникация по интернет – чрез фейсбук, електронна поща и др. Към това производство са присъединени и материали, изпратени по компетентност от РП – Варна, касаещи действия на Василев в периода от месец февруари до месец август 2012 г., когато в гр. Варна, при условията на продължавано престъпление, с цел набавяне на имотна облага е възбудено и поддържано заблуждение у петдесет лица, като общият размер на причинената им имотна вреда е около 30 000 английски лири (паунда).

По цитираните досъдебни производства ще бъдат взети всички необходими и предвидени в закона мерки на процесуална принуда, които ще препятстват евентуалното укриване от страна на Василев, след като последният изтърпи наказанието си. В тази насока не се изключва и възможността СРП да депозира ново искане до съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, по отношение на Василев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов